PAYLAŞ
Kaspersky Teknik Destek Komedisi

10 seneden fazladır lisanslı olarak ESET ve Kspersky ürünleri kullanıyorum. Şu an işyerinde bireysel ürünlerden Pure 3 ve İnternet Security kullandığım 10 makine var. Henüz geçen hafta birisine pc, laptop ve tableti için 3 kullanıcılı android hediyeli paketten bir tane daha satın aldım. Tavsiyelerimde hep bu yönde. Çünkü bu kadar sene bu iki markadan hiç sıkıntım olmadı. Çoğu kimseye belki komik gelecek ama genelde evde tuttuğum kişisel laptopumda dahi lisanslı pure 3 var. Kısacası iyi bir antivürüs müşterisiyim 🙂

 

Kaspersky Teknik Destek Komedisi10 seneden fazladır lisanslı olarak ESET ve Kspersky ürünleri kullanıyorum. Şu an işyerinde bireysel ürünlerden Pure 3 ve İnternet Security kullandığım 10 makine var. Henüz geçen hafta birisine pc, laptop ve tableti için 3 kullanıcılı android hediyeli paketten bir tane daha satın aldım. Tavsiyelerimde hep bu yönde. Çünkü bu kadar sene bu iki markadan hiç sıkıntım olmadı. Çoğu kimseye belki komik gelecek ama genelde evde tuttuğum kişisel laptopumda dahi lisanslı pure 3 var. Kısacası iyi bir antivürüs müşterisiyim 🙂

AMA İYİLİK DE BİR YERE KADAR

İyilik de bir yere kadar tabii, o yerin adı “Enayilik” olsa gerek. 2 gün evvel iş yerinde bir makinede lisans sorunu oluştu. Lisansın yaklaşık 7-8 ayı vardır, onun için şaşırdım. Sonra baktım ki etkinleştirilecek makine sayısını aştını diyor. Birkaç sefer daha lisans kodunu girdim, her seferinde etkinleştirmeyi tamamlayıp birkaç dk. sonra aynı hatayı verdi. Daha evvel de bu sorun oluyor ama kısa sürede düeliyordu, bu sefer düzelmedi.

Lisansların tamamı benim muhafazamda duruyor ve bir makinede sorun olursa yalnız ben ilgileniyorum. Her lisans kağıdının üzerinde hangi makinelerde kullanıldığı yazıyor karışmaması için.

Bir destek talebi açmaya karar verdim.

Kaspersky sitesinden destek talebi alanına baktığımda telefon numarası gördüm ve orayı aradım. Birkaç dk. sonra bir temsilciye bağlandım ve derdimi anlattım. Sistemlerinde sorun olduğunu ve lisans kodunun ilk 7 hanesini alarak eposta adresimi isteyip, oradan ilgileneceklerini söylediler. Daha sonra benimle eposta üzerinden irtibat kurarak ekran görüntüsü istediler. Bu arada aynı makinede bile birden fazla etkinleştirme yapmamın sorun olabileceğini söylediler. Ben bu saçma lafı o anda algılayamadım. Algılanmasının pek kolay oladuğunu da sanmıyorum. Nasıl böyle bir şey olabilir ki!

Destek bileti numarası olarak şunu verdiler: INC000003142666

Kontrolleri ekran görüntüsü üzerinden yapan Kaspersky destek ekibi etkinleştirme saysıını aştığımı söylediler. Verilen karar bir ekran görüntüsü üzerinden ve bu. Ben zaten o ekran görüntüsünde bunu görebiliyorum ve onun için destek istiyorum. Bunun için sadece Türkçe bilmek yeterli.

SORUN KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ

Şimdi sıkı durun. Ben yukarıdaki dün akşam verilmiş son cevabı bugün sabah işyerinde okuyunca bir hışımla kaldırmak üzere üzere antivirüsü yeniden kontrol ettiğimde sorunun düzelmiş olduğunu gördüm. Sorun yine daha evvel farklı makinelerde yaşadığım gibi kendiliğinden düzeldi. Ama bu arada Kaspersky mükemmel(!) bir kontrol sistemi ve satış sonrası hizmeti ya da teknik desteği olduğunu göstermiş oldu. Kendilerine bir eposta göndererek hatalarını bildirip, destek ve kontrol sistemlerinin iyileşmesi için bundan internette bahsedeceğimi belirttim.

Bundan sonra ne yapacağım? Ya tüm ürünlerde ESET’e döneceğim ki kısmen zaten ESET kullanıyorum ya da sorun yaşayınca gidip yei lisans alıp sağlığımı sinirsel açıdan koruyacağım.

BİR CEVAP BIRAK

Yorumunuzu ekleyin
Buraya adınızı yazın